Energierijke bananencake

Ooo, deze bananencake is zó lekker en ook nog eens voedzaam! Voor je het weet is de cake alweer op!

Als ik merk dat mijn behoefte naar suiker toeneemt of als ik een onregelmatige werkweek heb: dan is een bananencake een uitkomst! Deze cake zorgt ervoor dat je weer balans krijgt in je eetstijl. Een plakje bananencake helpt mij de dag door en geeft mij voldoende energie om een snaaiaanval te voorkomen! Ik heb al een aantal cakes uitgeprobeerd en feedback gekregen van mijn cliënten. Sommigen vonden hem te flauw of te zoet. Nu heb ik mijn eigen twist eraan gegeven en mijn gezin en ik zijn er dol op!

Ingrediënten                                                                                                  bananenbrood

  • 200 gram amandelmeel of 200 gram havermout*
  • 100 gram ongezouten en ongebrande noten
  • 3 bananen overrijp
  • 2 eieren
  • 2 theelepels baking soda/zuiveringszout
  • snufje Himalayazout
  • 1 eetlepel kaneel
  • scheutje amandel- of havermelk unsweeted
  • blender
  • cakeblik ingevet met kokosvet
  •  2 Medjoul dadels *

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Als je havermout gebruikt: verpulver dan de havermout in je blender tot meel
  3. Voeg alle ingrediënten in de blender behalve de noten. Zorg ervoor dat het beslag goed gemengd is, maar nog wel stevig blijft.
  4. Voeg als laatste de gemengde noten toe en roer deze even door het beslag. LET OP! Voor kleine kinderen mix je de noten voorafgaand al fijn en voeg je ze als laatste toe.
  5. Giet het mengsel in de ingevette cakevorm met kokosvet of gebruik bakpapier en zet het in de oven: duur 50-60 min
  6. Als de bovenkant te donker wordt, dek je het af met bakpapier
  7. De cake is klaar als je met sateprikker of breinaald in de cake prikt en deze er droog weer uitkomt.
  8. Zet de cake op het rooster en laat het rustig afkoelen.
  9. Zodra de cake is afgekoeld, dek hem af in de koelkast en laat hem minimaal 8-12 uur koelen, hoe langer gekoeld des te lekkerder de smaak.

De cake zit boordevol gezonde vetten, vezels en is laag in koolhydraten ( indien je voor de amandelmeel gaat). Je kan er ook plakjes van snijden en deze per stuk invriezen.

* havermout bevat langzame koolhydraten en is glutenvrij.

* medjoul dadel is een natuurlijke suiker, wil je een mindere zoete bananencake, laat het dan achterwege.