Energierijke bananenbrood/cake

Ooo, dit bananenbrood is zó lekker en ook nog eens voedzaam! Voor je het weet is het brood alweer op!

Als ik merk dat mijn behoefte naar suiker toeneemt of als ik een onregelmatige werkweek heb: dan is een bananenbrood een uitkomst! Dit brood zorgt ervoor dat je weer balans krijgt in je eetstijl. Een plakje bananenbrood helpt mij de dag door en brengt mij voldoende om een snaaiaanval te voorkomen! Ik heb al een aantal bananenbrood/cakes uitgeprobeerd en feedback gekregen van mijn cliënten. Sommigen vonden hem te flauw of te zoet. Nu heb ik mijn eigen twist eraan gegeven en mijn gezin en ik zijn er dol op!

Ingrediënten                                                                                                  bananenbrood

  • 200 gram amandelmeel of 200 gram havermout*
  • 100 gram ongezouten en ongebrande noten
  • 3 bananen overrijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 theelepels baking soda/zuiveringszout
  • snufje Himalayazout
  • 3 eetlepels kokosbloesemsuiker of palmsuiker
  • eetlepel kaneel
  • scheutje Amandel/rijstmelk unsweeted
  • blender
  • cakeblik ingevet met kokosvet

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden.
  2. Als je havermout gebruikt: verpulver dan de havermout in je blender tot meel
  3. Voeg alle ingrediënten in de blender behalve de noten. Zorg ervoor dat het beslag goed gemengd, maar nog wel stevig blijft.
  4. Voeg als laatste de gemengde noten toe en roer deze even door het beslag. LET OP! Voor kleine kinderen mix je de noten voorafgaand al fijn en voeg je ze als laatste toe.
  5. Giet het mengsel in de ingevette cakevorm met kokosvet en zet het in de oven: duur 50-60 min
  6. Als de bovenkant te donder wordt, dek je het af met bakpapier
  7. De cake is klaar als je met sateprikker of breinaald in de cake prikt en deze er droog weer uitkomt.
  8. zet de cake op een rooster en laat het rustig afkoelen.
  9. Zodra de cake is afgekoeld, dek hem af in de koelkast en laat hem minimaal 8-12 uur koelen, hoe langer gekoeld des te lekkerder de smaak.

De cake zit boordevol gezonde vetten, vezels en is laag in koolhydraten ( indien je voor de amandelmeel gaat).

* havermout bevat langzame koolhydraten en is glutenvrij.