Fleur Voerman

Welkom op de site van Fleur Voerman.foto-over-mij2

Sinds mei 2014 ben ik opgeleid tot voedingsdeskundige. Voorafgaand aan deze studie heb ik in 2010 mijn bachelor in Communicatie behaald.

Al vanaf kinds af aan ben ik opgegroeid met gezonde voeding. Mijn interesse in voeding en afvallen is in de loop der jaren steeds groter geworden. Op het moment dat ik in de pubertijd kwam, werd ik vooral nieuwsgierig naar diëten en afvallen in een zo kort mogelijk tijd. Helaas heeft er geen dieet gewerkt. Ik werd mij meer bewust van mijn lichaam en wat voor een negatieve uitwerking de diëten op mij hadden. Negatieve uitwerkingen zoals een verstoorde darmflora, slechte huid en de kilo’s die er in no-time weer aan zaten.

Lekker en gezond leven is niet het enige wat ik leuk vind. Ook het coachen en helpen van mensen naar hun eigen levenstijl doe ik graag. Deze interesse is mede gewekt door mijn huidige baan. Al enige tijd werk ik bij de Bergman Kliniek waar ik consulente ben. Dagelijks zie ik mensen die door verschillende oorzaken hun uiterlijk willen veranderen. Vaak is het doordat ze teveel zijn aangekomen en daarna zijn afgevallen. Tijdens de gesprekken met mijn cliënten merkte ik dat ze wel kunnen afvallen maar dat ze het moeilijk vinden om een gezond gewicht weten te behouden. Door deze gesprekken heb ik nog meer inzicht gekregen in dit probleem. In die periode dacht ik: hier wil ik wat mee doen!

Daarom besloot ik om de HBO opleiding tot voedingsdeskundige te volgen en dit te combineren met healthcoaching. Ik ben een coach die vooral nieuwsgierig is naar wat je denkt en voelt, waarom jij graag je levensstijl wilt aanpassen en wat je ervoor wilt laten. Ik leg de focus niet op calorieën tellen of een kant-en-klaar plan. Nee! wij gaan samen op zoek naar hetgeen wat bij jou past. Het resultaat zal een gezond eetpatroon zijn zonder dat je het gevoel hebt dat je een dieet volgt.