DikmakersSuikerkillers

Ze bestaan in allerlei varianten!  Zoals dextrose, glucosestroop, maltose tot wel 40 verschillende schuilnamen. Wist je dat de voorkeur voor zoet de enige aangeboren Suikersmaakvoorkeur is. Die voorkeur heb je al als baby en die blijft ook als je ouder wordt.  Helaas zitten er teveel nadelen aan het eten van suiker zoals overgewicht, verstoorde hormoonbalans, verstoorde darmflora en spijsvertering. Van veel producten is bekend waar suiker in zit. Maar er is een groot aantal  producten wat verborgen suikers bevatten. Alleen zij doen zich onder andere naam voor.

Daarom wil ik je suikeroverzicht geven wat we allemaal onder suiker verstaan. Op deze manier weet je zeker of je een product hebt zonder geraffineerde suikers of met bewerkte suikers. Via het contactformulier kan je een lijst opvragen met een overzicht van de meest voorkomende  toegevoegde suikers & zoetstoffen.  Deze lijst kan je bijvoorbeeld op je telefoon opslaan en zo heb  je het overzicht makkelijk bij de hand.

Suikerverslaving
Het is mogelijk om aan suiker verslaafd te raken of te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat suiker de hersenen op dezelfde manier beïnvloedt als verdovende middelen. Stel nou je bent gevoelig voor suiker en je kan bijvoorbeeld niet elke dag zonder chocola en het wordt een obsessie.. Dan is het goed om te weten wat suiker met je doet en waarom jij hebt nodig hebt. Tijdens mijn consulten richt ik me onder ander op suiker en wat het met je lijf doet en hoe je van je verslaving af kan komen.

Voor meer informatie neem contact met mij op.