Zwangerschap

 

Voeding bij zwangerschap

Nu ik zelf zwanger ben geweest, ben ik mij nog bewuster geworden van mijn lichaam.

Een baby in je buik is volop aan het groeien en dat vergt veel van je lijf. Daarom is het belangrijk goed naar je lichaam te luisteren en bovenal voor de juiste voedingsstoffen te kiezen. Hierbij hoef je niet altijd meer te eten, maar eerder te eten waar je lichaam om vraagt.

De hormonen die voor veel veranderingen zorgen, zoals ontzettende vermoeidheid, andere smaakvoorkeuren en lusteloosheid.
Gezonde en de juiste voeding spelen een belangrijke rol tijdens je zwangerschap, maar ook als je zoontje of dochtertje er is. De focus die je in eerste instantie krijgt opgelegd is dat je goed voor je baby zorgt door onder andere geen rauw vlees en vis te eten en bepaalde voedingssupplementen te slikken. Echter, is het ook belangrijk om goed naar je lijf te luisteren, door goed waar te nemen wat je behoeften zijn zowel op het gebied van voeding als op het vlak van je energielevel. De balans die je wellicht voor die tijd had, kan in één keer in disbalans zijn geraakt. Ik heb gemerkt dat voldoende bewegen en luisteren naar de behoeften van mijn lichaam mij dichter bij mijzelf bracht en ook dichter bij mijn kindje.

Voor advies over voeding tijdens je zwangerschap of heb je bijvoorbeeld zwangerschapsdiabetes en je weet niet wat je nu wel en niet mag, kan je hier contact opnemen.

 

Bij 23 weken zwanger

Bij 23 weken zwanger