Pompoensoep

Dit is een heerlijke koolhydraatarme, voedzame en vullende soep. Ideaal voor lunch of voor diner of wanneer je maar zin hebt. Bovendien bevat pompoen bètacaroteen, calcium, kalium, ijzer, vitamine B & C en is rijk aan voedingsvezels.

IngrediëntenPompoensoep
1 biologische pompoen 
1 liter water

2 biologische kruidenbouillonblokjes per 1 liter water
1 grote winterwortel

1 grote ui of een middelgrote prei
2 tenen knoflook
1 paprika
1 grote zoete aardappel/bataat
3 theelepels kerrie
2 à 3 eetlepels kurkuma
1 eetlepel kokosolie  (in vaste vorm)
2 eetlepels haverroom
verse gember ongeveer 2 à 3 cm
peper en zout
groene tuinkruiden zoals bieslook, peterselie of oregano

Bereiding
Pompoen ongeveer tien minuten in een laagje water laten koken. Daarna laten afkoelen, doormidden snijden en de pitten eruit halen. Dan in stukken snijden. Een mooie schil kun je gerust laten zitten. De zoete bataat schillen en in stukken snijden. Vervolgens 1 à 2 liter water (afhankelijk van de pompoengrootte) met de bouillontabletten opzetten.
In een andere pan met de kokosolie, de ui (of prei), de paprika, de knoflook, verse gember met peper en zout laten fruiten.
Dan de hete bouillon gedeeltelijk erbij doen en de stukken pompoen en aardappel en wortel toevoegen. Let op dat je niet gelijk alle bouillon toevoegt.
Alles gaar laten worden (ongeveer 30 minuten) en pureren met de staafmixer.
Dan kun je zien of er meer bouillon bij mag of niet.
De kurkuma en kerrie en de room nog even laten mee laten sudderen. Strooi vlak voor het opdienen de verse kruiden er overheen. 

Deze soep is goed in te vriezen, dus geschikt om mee te nemen.